BLITVA SA KROPMIROM I UMAKOM OD MLEKA

Već od davnina poznate su izvanredne hranljive vrednosti blitve a pre svega njen kvalitet i bogatstvo vitaminima. Postoji stvarno nebrojano mnogo načina da blitvu pripremite kao glavno jelo ili prilog. Na vama je da odlučite na koji ćete je način spremati. Ovde možete pronaći jedan od nama najzanimljivijih i najukusnijih načina pripreme blitve.

Sastojci:
– 800g blitve
– 80g maslaca ili margarina (preporučujemo maslac)
– 1 glavica belog luka
– 250 ml mleka
– 1 veća kašika brašna
– So, biber (po ukusu)
– 2 krompira

Priprema:
Pre pripreme blitvu očistitite, operite i iseckajte. Najbolje, a i najlakše je da je isečete po dužini, na trake, ali možete i sitno ako više volite. Krompir očistite i isecite na 4 dela. Kuvajte ga u hladnoj vodi, oko 20 minuta nakon što je počeo da ključa a potom dodajte prethodno pripremljenu blitvu. Kada su oba sastojka kuvana, pomerite ih sa ringle i procedite. Preporučujemo da ovu smesu izgnječite viljuškom. Na maslacu propržite beli luk i brašno pa tome dodajte smesu krompira i blitve i dobro promešajte. Sklonite sa ringle kada bude kremasto. Prethodno začinite po ukusu. Ovako pripremljenu smesu prelijte mlekom. Možete je servirati uz dodatak mleka, jogurt ili kiselo mleko.

Ovako pripremljena blitva izuzetno je ukusna a preporučuje se i u ishrani beba.

© 2019 MUZA Sva prava zadržana.

Call Now ButtonPozovite