O NAMA

Farma “MUZA” projektovana je 1996. godine po uzoru na farme goveda sa Novog Zelanda. Iste godine je izgrađena i počela sa radom. Oko 100 vrhunskih grla rase simental i holstein je smešteno u objekat tzv. slobodnog sistema sa dubokom prostirkom (kretanje grla nije ograničeno). Radi optimalnog iskorišćenja resursa, dve godine kasnije, delatnost farme je proširena na preradu mleka i proizvodnju mlečnih proizvoda, što je označilo početak rada mlekare “MUZA“.

Prvobitni proizvodni kapacitet je bio dosta mali, ali je razvoj tokom godina bio konstantan, tako da je pored povećanja proizvodnog kapaciteta, poboljšavan i kvalitet sirovine i gotovih proizvoda. Proširen je asortiman na 25 proizvoda, a u fazi istraživanja i razvoja, naš tim tehnologa radi na pripremi preko 10 novih proizvoda. Trenutni asortiman obuhvata: pasterizovano mleko, kiselo-mlečne proizvode, kačkavalj, sireve parenog testa, topljene sireve, sveže sireve i polutvrde sireve. Takođe stalno radimo na poboljšanju pakovanja i dizajna kako bi išli u korak sa sve profinjenijim zahtevima današnjeg kupca. Početak poslovanja je pratilo i uvođenje standarda ISO 9002:1994 od 2001. godine, a od 2006. godine i uvođenje HACCP-a (sistem bezbedne
hrane).

Stalnim usavršavanjem i primenom novih tehnologija, garantujemo vrhunski kvalitet i ukus naših proizvoda. Sirovinska osnova se konstantno poboljšava kroz kooperantski odnos sa proizvođačima-kooperantima, kojima pomažemo ustupanjem odabranih priplodnih grla. Preko stalnih kooperanata obezbeđujemo 50% potreba za sirovim mlekom.

Kontinuirano razvijamo kooperantski odnos, učešćem u formiranju novih mini farmi kao i jačanjem postojećih. Naši proizvodi se mogu naći u prodaji širom Srbije, u trgovačkim lancima kao sto su: “Mercator-S”, “Podunavlje”, “Univerexport”, “Trend Commerce”, ”Zam”, “Medius”, “Mlin Produkt”, “Trgopromet”, “Kruna komerc”, “Karavan”, i mnogi drugi.

Mlekara “MUZA” ima dugogodišnje bogato iskustvo i u tenderskoj prodaji. Trenutno snabdevamo veći broj državnih institucija kao što su: Institut Sremska Kamenica, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju – Veternik, Opša bolnica Pančevo, Vojna Pošta 1414 Novi Sad, Dom učenika srednjih škola “Brankovo Kolo” – Novi Sad, Dom za lica ometena u razvoju “Jabuka”, “Gerontološki centar” – Ruma, KPZ – Sremska Mitrovica, KPZ – Zabela, Opša bolnica Šabac i drugi.

Konstantno ulažemo u obuku i usavršavanje radnika, radi postizanja što veće stručnosti. Više od 20% zaposlenih je visoko obrazovano, od kojih je većina tehnološke struke. U radu angažujemo vrhunske spoljne saradnike-konsultante kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Naš razvojni cilj je proizvodnja zanatskih proizvoda u malim serijama, a u savremenim tehnološkim uslovima.

U bliskoj budućnosti želimo da se fokusiramo na proizvodnju organske hrane. Sirovo mleko sa sopstvene farme i mogućnost striktne kontrole ishrane grla (ishrana grla se obezbeđuje iz sopstvene proizvodnje hrane), su odlične predispozicije koje mlekara poseduje za buduću proizvodnju mleka i mlečnih proizvoda organskog porekla, a po najvišim svetskim standardima.

© 2019 MUZA Sva prava zadržana.

Call Now ButtonPozovite